Annons
Annons

Höstens köksfavoriter

Jag har på riktigt flyttat in i köket igen efter en lång och härlig matlagnings-säsong ute vid grillen. Liksom på flera andra ställen i huset, vill jag uppdatera köket med lite nytt för ögat så här i hösttider. Jag flyttar om, tar bort och lägger till.

Det finns några gamla och nya favoriter som jag lyft fram och gett lite speciellt utrymme i vårt kök…..

Koksfavoriter_spisenKoksfavoriter_spisen 2

Vid spisen stökas det runt rätt mycket när det lagas mat. Därför är det bra att ge var sak sin plats för bästa ordning. Vid brickan med oljor, kryddor och annat bra-att-ha står en terrakottakanna som jag fyndat på loppis. I den har jag lyft fram de bästa och finaste trä-verktygen vi har. Tycker de ger en sån där härlig kökskänsla som, tro det eller ej gör matlagningen ännu roligare.

Skärbrädor kan man inte ha för många av, men de behöver dock uppdateras i bland. Den som står och ramar in kannan är ny liksom den svarta grytan med trähandtag. Gedigna och hållbara med ett rustikt uttryck.

Koksfavoriter_knopplist

Knopplisten har jag tipsat om innan. Den är väl värd att nämna om och om igen. Så himla praktisk och rymmer sådana saker som annars ligger och stökar runt. Dessutom ger den ett blickfång på väggen. Den fina ler-ampeln är från Löddeköpinge plantskola.

Koksfavoriter_skinnvante

På den har jag hängt sådant som vi använder dagligen. Linnehandduken är nog outslitlig och ett superfint miljövänligt alternativ till disktrasan om man så vill.

Grytvante-paret i läder är ett nytillskott från Linum. Jag väntar ett förkläde i samma material. Längtar tills det kommer och vet säkert att alla dessa kommer få vara med i vårt kök i säkert minst femton år. -Tro mig, det lönar sig att handla kvalitet i gedigna material.

Koksfavorieter_hylla

På hyllan står flera favoriter men jag vill lyfta fram ett par av mina loppisfynd som jag gillar. Den blå muggen sticker ut fint bland allt nytt, med sitt sköna 70-talsmönster. Den står bredvid äggkopparna i stengranit. Dom var verkligen ett superfynd!!

Den lilla mjölkkannan tycker jag också väldigt mycket om. Stilren och rymmer alldeles lagom mycket mjölk. Den stora karaffen bakom är från Iittala och också användbar vid alla typer av tillfällen.

koksfavoriter_doftpelargonKoksfavoriter_doftpelargon 2

Och såklart lite grönt och fräscht!! Min första pelargon någonsin har flyttat in. En väldoftande sort och jag älskar den allaredan.

Ha nu en fin fredag!!

 

Kram Daniella

DELA (77)
PINNA (6)

finalistlogga

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

 • Så levande fint ert kök är <3

  • Daniella Witte

   Tack Emma!! Tycker det är viktigt att ett kök lever. Det är där det händer och där vi hänger, liksom. Husets hjärta!! Kram till dig!

 • Ninni

  Hej Daniella nu kom jag åt kommentarsfältet här idag…men inte igår…jag vet enligt Svante sedan ett bra tag sedan att det jobbas på det, men det är frustrerande, när jag vill skriva något till Dig och det inte är möjligt. Det kan ju inte bara vara jag som har den problematiken.

  Jag tycker så mycket om Din inredningsstil, Du ”jordar” det så fint och det går att ”andas” i Er stil och inredning. Du inspirerar på ett bra sätt, det är en känsla av ting över tid med harmoni.

  Till något annat vet Du hur länge ekollon behöver ligga i blöt innan det blir ”en svans” och jag kan förhoppningsvis sätta någon eller några i vas?
  Har längtat efter att få försöka få ett ekskott så späd och ljusgrön. Har flera ekollon som ligger i blöt nu och hoppas…
  Ljusa Kramar från Ninni.

  • Daniella Witte

   Hej fina Ninni!!
   Det är så synd att kommentarsfältet inte fungerar som det ska så alltid lika trevligt när det verkar göra det. Som nu när jag läser dina värmande ord.
   Ekollon måste ligga i blöt i ungefär 3-4 veckor innan ”svansen” visar sig. Först då kan det sättas i en fin vas där den kan gro och förhoppningsvis utveckla gröna skira blad.

   Önskar dig lycka till!! Kram Daniella

   • Ninni

    Tack Snälla Fina Daniella för svar…då har jag några veckor kvar att invänta…och förhoppningsvis någon eller några svansar bildas på de blötlagda ekollonen.
    Ha de så gott!
    Ljusa Kramar från Ninni.

 • Inspo Inred

  Supersnyggt – härlig höstinspo!
  http://nouw.com/inspoinred

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar