Annons
Annons

Julstjärnans dag

På måndag den 12/12 är det julstjärnans dag och såklart vill jag fira den. I ett jobb för Blomsterfrämjandet fick jag fritt skapa en installation med den vita julstjärnan.

Blomsterframjandet_julstjarna_vit

Resultatet blev en rund, maffig ljus-blomsterkrona över ett soft minimalistiskt dukat bord i samma form. Julen förknippas ofta med rött men jag tycker att vitt och grönt är ett superfint alternativ om man vill skapa en gnutta fräschare framtoning till jul. Med den här bilden ville jag förutom till Julstjärnans dag också att den skulle ge ett direkt koppling till Lucia-dagen som är på tisdag. Ljusets dag!

Vit julstjarna_detaljVit julstjarna_krans

Det är säkert många av er som tycker att julstjärnan är en lite tråkig tantväxt, eller har jag fel? Faktum är att den här blomman har all potential till att sättas i ett helt nytt uttryck. Låt kreativiteten flöda! Det finns oanade möjligheter med den som exempelvis en perfekt snittblomma i en vas eller som här, dekoration i en krans. Se de bästa tipsen och hur du går tillväga här!

Ha nu en fin Julstjärnans dag på måndag!

/Daniella

DELA (71)
PINNA (33)

finalistlogga

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

 • Ninni

  Du undrar med ett frågetecken i inlägget, Daniella….
  för mig har julstjärnan aldrig varit en tantblomma. Det beror på hur dom används och formen på dem, i mina ögon sett…men jag kanske är tant 😉 , fast inte till åldern…när man nu blir tant?
  Jag är så Lycklig för jag har i år funnit den Vitaste Julstjärnan jag någonsin sett, med en del vita blad i både vitt och grön nyans. I år har jag en mängd låga buskiga placerade i en rå stor betongkruka.
  MEN en sak, inget glitter på julstjärnan eller någon blomma över huvudtaget, usch.
  Jättekul att man kan använda julstjärnan som snittblommor i olika arrangemang, och Din maffiga vackra ljuskrona här är underbar…en hyllning till Julstjärnan.
  Ljusa Kramar från Ninni.

  Till Digitala avdelningen;
  PS. Kommenterat genom android mobil, då det inte gick genom IPaden och Safari…åter igen…suck DS.

  • Daniella Witte

   Hej Ninni! Mitt uttryck ”tantblomma” kanske var fel. Missförstå mig rätt där. Jag menade mest att jag tror många dömer ut den redan i butiken och ger den därför inte en ärlig chans. Tror att den lätt upplevs som lite slätstruken. Hade butikerna exponerat den mer modernt, som exempelvis i en snygg betongkruka eller som här i ett annat uttryck än i en kruka, hade nog fler inrednings-medvetna människor köpt den. Detta är såklart bara min personliga känsla och med det inta alls säkert att den stämmer 🙂 Njut nu av helgen och den vackra julstjärna du beskrev. Kram D

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar