Annons
Annons

12 + 1 guldkorn från Formex

Formex öppnade upp med en magsik entréhall som fick en att lite känna den nordiska enkelheten och mystiken. Vita skira textiler hängde svepte som vita älvor i taket och på golvet gjorde den sagolika dimman sig hörd med hjälp av rök som täckte golvet. Helena har en bättre bild av det som visar vad jag menar.

Annons

Känslan jag fick där stämde ganska bra överens med hur jag visualiserat och planerat mitt besök på mässan innan jag åkte dit.

Formex_entré_Daniella WitteFormex_AEO_Daniella Witte

Designern AEO, Anna Elzer Oscarson hade utökat och utvecklat sin serie Dancing Dune med en ny bukett-vänlig modell och nya färger i svala rosa och gula toner, men hon hade också tagit fram en riktigt matt glasyr i en perfekt sand/grå ton som fick mig att smälta. Så fint!

Formex_Kristina stark_Daniella Witte

Granne med Anna hälsade jag på hos fina Kristina Stark. Förra året blev jag så förtjust i hennes skissmålning på väggen. Den hade hon utökat med ytterligare två härliga alster. Kristina står verkligen för hållbar och tidlös design där mycket av det hon skapar ger en modern känsla av vårt ursprung. Jag klappade henne en extra gång på axeln för att hon valt att inte ha med någon nyhet till mässan. -Nej, jag tycker faktiskt inte att man måste presentera något nytt varje gång man ställer ut. Vi alla borde göra som Kristina och dra ner på produktions-tempot lite. Jag lovar att vi alla med det inte bara kommer åstakomma mer hållbara resultat, vi kommer dessutom må mycket bättre i vårt skapande. Fler njutbara arbetsdagar helt enkelt!

Formex_Tingest_Daniella Witte

Den coolaste inredningsdetaljen var helt klar hantlarna från Tingest. Många fina produkter i den montern.

Formex_Torparpladen_Daniella Witte

Svensktillverkade, stora, goa och rejäla ullplädar bjöd Toarppläden på. Klassiska i sin stil med hög kvalitet och därmed hållbara på tid. Passar dessutom till de flesta stilar.

Formex_House Doctor_Daniella Witte

Snyggast kuddar tyckte jag att House Doctor bjöd på. Etnisk stil i en fin dämpad färgkombination. Jag gick på mässan tillsammans med bästa Jannice och Susann och vi alla var överens om att den lilla avlånga storleken på kudde verkligen är den mest tilltalande om man är ute efter en kudde som främst ska göra sig som en dekoration bland andra kuddar. Ett blickfång kuddskogen!

Formex_Mobe_Daniella Witte

Jag fick upp ögonen för Moebe första gången på Stilleben i Köpenhamn. Där köpte jag en sådan där fin tavelram i trä som monteras ihop med endast ett gummiband. Det är tre år sedan och jag gillar den lika mycket fortfarande.

När jag var förbi deras monter visade dem mig där deras senaste och helt klockrena nyhet. Poster-hängaren (tillhöger i bilden) som endast består av två metallpinnar och gummiband. En sådan måste jag bara ha!!

Formex_Anna Bulow_Daniella Witte

Ett vackert motiv av Anna Bülow skulle passa perfekt i poster-hängaren. Har inte titta närmare på hennes verk tidigare så det tog jag tillfälle till att göra på mässan. Gillade speciellt den här!

Formex_monograph_Daniella Witte

House Doctor-ägda Monograph känns alltid så inspirerande tilltalande för en mer ordningsam arbetsplats. Vet inte om jag någonsin kommer dit i mitt kreativa kaos, men ändå. Där går man gärna in och känner och klämmer på alla de finaste detaljer som kan rymmas i ett välordnat kontor.

Formex_Jpskjalm_Daniella Witte

Lite av mönster och materialkänslan jag ville se mer av hittade jag hos H. Skjalm P. Kände dock inte att någon annan utställare var i närheten av vad jag eftersökte. Kanske en annan gång!

Formex_jj_company_Daniella Witte

Japansk designteknik är helt klart hetast just nu. Det förstår jag! Här en fin keramikservis, tillverkad i Japan.

Formex_vakinme_Daniella Witte

Enligt mig är det här svenska företaget´s hudvårdsprodukter i kategorin svårslaget. Jag är bestämt beroende av deras tvål men så när jag kikade och luktade lite närmare på Vakinme kände jag ändå en viss nyfikenhet på deras produkter. Fina etiketter kommer man inte långt med om inte innehållet är därefter, så är det bara. Nja,  Vakinme hade något speciellt som gjorde att jag absolut kommer ge deras produkter en chans.

Formex_mateus miljo_Daniella Witte

Foto | Daniella Witte

Sist men inte minst så måste jag lyfta Mateus som hade gått från tidigare års härliga maximalism med mycket av allt, till en ljus nordisk set up med blonda materialval med endast ett litet urval från sitt sortiment. Fint att se deras produkter komma fram i ett annat fokus.

Pratade med trevliga Filippa som designat både Bubbles-servisen och krukorna Urban Garden. Båda en försäljningssuccé! Hon lovade en helt ny kollektion senare i vår. Ska bli spännande att se vad hon kommer bjuda på då.

Jannice passade klockrent in i miljön som för mig fick ingå i temat ”hållbarhet”. Att tänka hållbart må vara en trend men jag skulle hellre vilja se det som något vi nu alla bestämmer oss för att hålla fast vid, oavsett trend. Just hur vi lyckas med detta föreläser Jannice om under Formex-dagarna så missa inte att lyssna om du är där.

/Daniella

 

 

 

DELA (136)
PINNA (0)

1 kommentar

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar