Annons
Annons

Container house | Green energy

Tjohoo!! Så var det första, det gröna containerhuset äntligen färdigt till att flytta in i. När jag inrett det har jag hela tiden lyssnat till husets gröna energi. Resultatet blev väldigt behagligt och jag är säker på att de som kommer bo här i sommar kommer stortrivas.

Annons

Självklart har jag tagit ett gäng bilder som nu såklart ska bli roligt att visa er. Hoppas ni ska gilla det lika mycket som jag gör.

Ljusa  askgolv möter grönmålade väggar i kulören Green Leaf från Jotun Lady. En nyans som jag tror vi flesta gillar på något sätt. Grönt har alltid varit en favoritfärg och är än mer nu efter det här projektet. En tacksam färg att leva med.

Känslan i huset ville jag skulle vara som på hotell men ändå med en viss modernt lantlig ton. Lyxiga sängkläder i linne från Himla klär sängen och skapar en mer avslappnad känsla. Passar dessutom väldigt bra till det organiska gröna tycker jag.

Köket är från Ikea som vi låtit sprut-lackera i samma färg som väggarna. Detsamma gjorde vi med matbordet. Allt för att lugna den lilla ytan som trots allt huset har.

Även skåpet i fur fick kulören Green Leaf. Därinne gömmer sig en TV som man kan ta fram när den ska användas. Det stora glaspartiet längs huset går att öppna upp mot det överbyggda träcket så känslan i huset upplevs större och luftigare än vad den egentligen är. Man kan säga att uteplatsen i sig blir ett extra rum.

Foto | Daniella Witte

Husen har fasader i trä och är även dem målade med en ljusgrå (S 2502 -y) utomhusfärg från Jotun. Demidekk heter den och valdes eftersom vi redan tidigare använt oss av just den typen av färg och då varit supernöjda.

Som ni ser har vi varit konsekventa även exteriört och målat utemöblerna i samma färg som husväggen.

Utsikten från den överbyggda uteplatsen är helt magisk. Här får man njuta av kvällssolen ända till den går ner i horisonten. Det finns inget vackrare än skånska sädesfält som blir kyssta av solens varma ton.

Visst blev väl huset mysigt? De andra två blir klara nästa vecka så håll utkik efter nya bilder på dem.

Om ni skulle vara sugna på att semestra i Lomma i sommar kan ni nu hyra detta hus för en vecka. Maila mig i så fall till [email protected] för mer info och en eventuell bokning.

Kram Daniella

 

 

DELA (0)
PINNA (1)

4 kommentarer

 

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar