Annons
Annons

Det hände runt buketten med franska tulpaner

Efter att ha repat mig efter några sjuk- krassliga dagar var det i dag full aktivitet här hemma. Hela huset var i blickfånget men framförallt hände det mycket kring buketten med dem vackra franska tulpanerna. Det måste ha varit något magiskt med den, eller var det bara rummets lugn som drog oss dit. Här ville vi hur som helst hänga mest i dag.

Annons

Buketten med dem franska tulpanerna hade jag speciellt köpt för den generösa glasvasen (som egentligen är en guldfisk-skål) på bordet i vårt mest fridfulla rum men det fanns också en annan anledning till att blommorna fick en plats där just i dag.

Det var ju planerat att en filminspelning skulle ske i dag, och så blev det också. Jag visade personligen upp mitt hem framför en filmkamera och ett vilt främmande filmteam som visade sig vara hur mysiga och trevliga som helst. Vilken tur jag hade!

Under tiden vi spelade in slog de franska tulpanerna sakta men säkert ut sin praktfulla bladkrona. Ett tecken på att harmoniska vibbar fanns i luften, kanske?

Jag kände mig oavsett i gott mood i dag och hann bland annat fundera på hur trädgården fullständigt kommer explodera av gröna knoppar väldigt, väldigt snart.

När det trevliga filmteamet åkte hem till Stockholm igen fortsatte jag dagen i rummet, kring buketten. Jag passade på att läsa det underbart fina reportaget i nya Elle Decoration från min alldeles nya bloggkollega´s superhärliga hem. Så himla roligt att ha med dig i gänget, Amelia. Du ska verkligen känna dig mer än varmt välkommen!!

Foto | Daniella Witte

När Julius kom hem från skolan kom även han ut i glasrummet och slog sig ner. Vi snicksnackade lite om hur dagen varit och om hur den fin buketten var med dem franska tulpanerna. -Ja, han gillar också sådant och lägger alltid märke till detaljer 🙂

Nu vill jag att blommorna ska hålla sig så många dagar som möjligt. Hur gör jag då? -Jo, jag har några knep:

  • Alltid kallt vatten och förstärker det med isbitar i vattnet varannan dag.
  • Ingen frukt i närheten av blommorna. Det påskyndar nämligen blommings-processen.
  • Ställer buketten svalt i källaren under natten.
  • Snittar stjälken på nytt efter några dagar.

 

Vi ses i morgon!

Kram Daniella

PS. Filmen från vårt hem kommer publiceras i slutet av månaden. Lovar att upplysa er om det då. DS

DELA (35)
PINNA (0)

4 kommentarer

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar