Annons
Annons

En allvarlig sak & ett drömhus i alperna

När man jobbar proffesionellt med inredning dagarna i ända kan man inte undgå att drömma sig bort till nya miljöer och energier. Därför är det inte så konstigt att vi ”inredningsfolk” byter boende oftare än ”normalt”. Jag och min man Fredrik älskar att gå från idé till verklighet och har flyttat runt mellan olika projekt för att vi tyckte att det var både givande och inspirerande. När barnen kom till världen fick vi av naturliga skäl dra ner på tempot och hitta oss en plats där vi kunde stanna, men som ändå hade utrymme för vårt behov av space till nya projekt. Gården där vi bor i dag är den platsen.

Annons

Det jag inte förstår är att det finns så många som inte jobbar med inredning, som tar sig rätten att slå ner på dem som har möjlighet att byta boende ofta och därigenom låter sig våga testa sin stil i nytt uttryck. Jag blir så ledsen när där inte finns en förståelse för yrket och hur mycket det krävs av en stylist och inredare att kunna jobba proffesionellt, i toppen av branschen. Jag vet vad som krävs och hur urholkad man i dagens flöden blir av att se samma typ av miljöer hela tiden. Jag menar att det inte är konstigt att vi som jobbar som inspiratörer känner ett behov av att förnya oss….  Det är vårt jobb!

Frida gjorde ett fint inlägg om att Lotta Agaton´s lägenhet var till salu. I kommentarsfältet fanns det flera som tog sig rätten att skriva onödigt negativa nedvärderande ord om hennes smakfulla hem. Som jag brukar säga är ”Smaken som rö-en, klöven” -men det ger dem ändå inte rätten att skriva så. Precis som en kär vän och kollega sa så är den stora frågan är om dessa människor skulle kunna säga samma ord face to face? Troligen inte!

Så, kära ni! Tänk på vad ni slänger ur er. Vi som som jobbar med inredning och som faktiskt bjuder på väldigt mycket av våra hem för att inspirera er, är precis som alla andra människor på vår jord, absolut inte värda den typen av elaka påhopp. Punkt! 

Jag hittade ett vackert alphus hos My Scandinavian home som fick mig att drömma mig bort för en liten stund. Jag älskar årstiderna och så här års saknar jag den riktiga vintern med allt vad det innebär. I den här inredningen av Bernd Gruber -Kitzbühel, skulle jag därför inte ha något emot att landa i ett par veckor. Åka skidor, sola och dricka varm choklad!

1 Bernd Gruber_Daniella Witte

styling Bregje Nix

Älskar den här vyn. Den talar för vilken fin arkitektur huset ligger på. Materialvalen som har en perfekt balans och kontrast mot varandra. Varma träslag dominerar men vägs upp av sten och betong. Känner att hela interiören verkligen har den perfekta kontrasten mot vinterlandet som lever utanför dem stora fönsterpartierna.

styling Bregje Nix

styling Bregje Nix

Bernd Gruber_Daniella Witte

styling Bregje Nix

styling Bregje Nix

Med dessa vackra bilder ska jag nu jobba undan så att jag kan åka upp till Stockholm i morgon. Det vankas Design-vecka och allt vad det innebär.

Jag hoppas på att ger er härlig inspiration därifrån via mitt Instagram så missa inte att hänga med mig där.

Ha nu en skön helg!!

 

Kramar Daniella

DELA (66)
PINNA (0)

2 kommentarer

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar