Annons
Annons

En dansk design boost

Dansk design har alltid varit något extra. Den tilltalar mig mycket och eftersom jag har så nära till Köpenhamn kan jag åka över titt som tätt för att boosta den bästa inspirationen.

Det här hemmet tillhör Thomas Schlosser, en känd inredningsprofil i Köpenhamn, och ägare till butiken Klassisk.  Han har en nyrenoverad gammal lägenhet på Holmen i Köpenhamn där designklassikerna har fått sin väl utvalda plats.

Annons

bjaelker-kokken-sort-marmor-storbylejlighed-koebenhavn-TRMYxon7DegGDZ4ywUR0bADaniella Witte_1 Danskt designhem

Stilen är typiskt dansk med maskulina drag. Jag har alltid varit svag för danskarnas specialitet -träkök. Här väldigt stilrent utformat i kombination med en svart marmorsten i fin balans. Köket ser verkligen ut att vara hjärtat här.

the-chair-stole-hans-wegner-WhOT9rTcIFQ-7c8mlZy97Qstue-bjaelker-moderne--AedVSDtkna8lLZmDK_noA

Mittemot soffan skymtar min drömfåtölj av Wegner. Ja, drömma måste man alltid få göra.

Daniella Witte_2 Danskt designhem_bokhylla

En vackert färgsatt bokhylla fyllt med iögonfallande keramik, uppblandat med böcker. Tack vare de gamla träbalkarna i taket karaktären som ursprungs-fönsterna ger mjukas inredningen upp på ett skönt sätt.

kontor-trae-skrivebord-storbylejlighed-koebenhavn-ecRs9x8AsG2BjBgpG8M5dwvevaerelse-bjaelker-storbylejlighed-koebenhavn-gilw8qPGsRry-IehPb_8fwsort-marmor-badevaerelse-storbylejlighed-koebenhavn-ELbd2yrGLSXK2MVQBavHkA

Foto | Kira Brandt

I badrummet kan man se att den röda tråden fortsätter från köket vilket binder ihop helheten på ett bra sätt. Något som är smart att tänka på när man gör en omfattande renovering.

Med lite danska influenser tar jag mig nu upp i min studio för dagens jobb.

/D

DELA (25)
PINNA (1)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar