Annons
Annons

Grafiskt brunt hemma hos Alvar Aalto

Att brunt skulle vara en ful färg känns orättvist att påstå. Jag tycker det tvärtom är en vackert naturlig kulör som passar fantastiskt bra till blått, grått, rosa och grönt för att nämna några. Brunt neutraliserar och lugnar!

Annons

Hemma i Alvar Aaltos hus är dem bruna nyanserna lyfta till något magiskt. Jag älskar den poetiska mystiken som hans funkishem utstrålar.

Att inreda ton-i-ton är som trendigaste just nu. Här går tonerna från ljusaste vaniljvit till mörkaste kafferost och nougat-brun. Naturligt gröna detaljer i form av gröna växter sätter en levande känsla till rummen.

Väggar klädda i sjögräs och mocka ger en mjuk textur till dem vitmålade tegelväggarna.

När allt går i naturens toner är det väldigt snyggt att strama upp interiören med enkelt strama designlampor och grafiska motiv på väggarna. I Aaltos hem skapar av naturliga själ hans arkitekt-detaljer samma effekt.

Foto Katri Kapanen | Stylist Anna Pirkola för Residence magazine

Här är det tydligt att det finns en varsam hand bakom varje saks placering vilket är otroligt  inspirerande att beskåda.

I dag är Aaltos hem ett museum. Han var verksam här i sitt kontor från i mitten på 30-talet till 1950 och jag blir så varm i hjärtat över att jag inspireras så mycket av hans hem trots att tiden liksom inredningen stått stilla i detta hus sedan dess.

Bilderna är från ett reportage som gjordes exklusivt för Residence magazine. Läs hela artikeln här!

/D

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar