Annons
Annons

Höstens köksfavoriter

Jag har på riktigt flyttat in i köket igen efter en lång och härlig matlagnings-säsong ute vid grillen. Liksom på flera andra ställen i huset, vill jag uppdatera köket med lite nytt för ögat så här i hösttider. Jag flyttar om, tar bort och lägger till.

Annons

Det finns några gamla och nya favoriter som jag lyft fram och gett lite speciellt utrymme i vårt kök…..

Koksfavoriter_spisenKoksfavoriter_spisen 2

Vid spisen stökas det runt rätt mycket när det lagas mat. Därför är det bra att ge var sak sin plats för bästa ordning. Vid brickan med oljor, kryddor och annat bra-att-ha står en terrakottakanna som jag fyndat på loppis. I den har jag lyft fram de bästa och finaste trä-verktygen vi har. Tycker de ger en sån där härlig kökskänsla som, tro det eller ej gör matlagningen ännu roligare.

Skärbrädor kan man inte ha för många av, men de behöver dock uppdateras i bland. Den som står och ramar in kannan är ny liksom den svarta grytan med trähandtag. Gedigna och hållbara med ett rustikt uttryck.

Koksfavoriter_knopplist

Knopplisten har jag tipsat om innan. Den är väl värd att nämna om och om igen. Så himla praktisk och rymmer sådana saker som annars ligger och stökar runt. Dessutom ger den ett blickfång på väggen. Den fina ler-ampeln är från Löddeköpinge plantskola.

Koksfavoriter_skinnvante

På den har jag hängt sådant som vi använder dagligen. Linnehandduken är nog outslitlig och ett superfint miljövänligt alternativ till disktrasan om man så vill.

Grytvante-paret i läder är ett nytillskott från Linum. Jag väntar ett förkläde i samma material. Längtar tills det kommer och vet säkert att alla dessa kommer få vara med i vårt kök i säkert minst femton år. -Tro mig, det lönar sig att handla kvalitet i gedigna material.

Koksfavorieter_hylla

På hyllan står flera favoriter men jag vill lyfta fram ett par av mina loppisfynd som jag gillar. Den blå muggen sticker ut fint bland allt nytt, med sitt sköna 70-talsmönster. Den står bredvid äggkopparna i stengranit. Dom var verkligen ett superfynd!!

Den lilla mjölkkannan tycker jag också väldigt mycket om. Stilren och rymmer alldeles lagom mycket mjölk. Den stora karaffen bakom är från Iittala och också användbar vid alla typer av tillfällen.

koksfavoriter_doftpelargonKoksfavoriter_doftpelargon 2

Och såklart lite grönt och fräscht!! Min första pelargon någonsin har flyttat in. En väldoftande sort och jag älskar den allaredan.

Ha nu en fin fredag!!

 

Kram Daniella

DELA (77)
PINNA (0)

6 kommentarer

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar