Annons
Annons

Inredningstips | Färgsätt med Burgundy

Rött har aldrig någonsin varit en favoritfärg men det senaste året har något hänt. Det är de brända röda tonerna som jag börjat gilla och jag har upptäckt att de i lagom dos faktiskt ger mig en fin positiv energi. Det handlar om balans där, men lyckas jag få till den känns det riktigt trevligt i rummen där hemma.

Annons

2 Fargsattning_red_Daniella Witteandersschonnemann-interiors-b942c70e_w2880 (kopia)Fargsattning_red_Daniella Witte

Foto 1, 2 & 6 Heidi Lerkenfeldt | 3, 4 Anders Schønnenmann | 5 Daniella Witte

Färgnamnet Burgundy härstammar från ett franskt vin. Den djupa röda färgen skapar en kärleksfull energi men på ett mycket lugnare vis än en klassik röd ton. Den ger utrymme för att jobba ton i ton med andra brända nyanser som koppar, brunt, korall och plommon-lila. En superfin färg att kombinera Burgundy-röd med förutom trendiga greige, är grönt med lite svärta i. Den balanserar upp de röda pigmenten som på ett sätt gör det mer harmoniskt för ögat.

Känns som den härliga röda är höstens färg, eller vad säger ni?

/D

DELA (44)
PINNA (0)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar