Annons
Annons

Inredningstips | Grönt i sovrummet

Min absoluta favoritfärg i ett sovrum är utan tvekan grönt. Jag har skrivit om detta innan men känner att det här inredningstipset är väl värt att lyfta igen. Jag har nu sovit med det gröna i tre år så jag är ganska säker på att ni kan se mig som en pålitlig referens för valet av sovrumsfärg.

Annons

I mitt sovrum möter sköna gröna toner bruna grå och svarta accenter, med vita spots som lyser och fräschar upp. Naturligt harmoniskt, precis som jag vill att min stil ska vara.

DW_mitt grona sovrum

Grönt sägs vara både lugnande och läkande. Jag har hört att ett sovrum som är färgsatt i en mer dämpad ton faktiskt bidrar till en bättre sömn. Det i kombination med rullgardiner och en något svalare temperatur så tror jag faktiskt det kan stämma väldigt bra.

DW_mitt grona sovrum_textiler

De gröna bädd-textilierna köpte jag i samband med att jag gjorde det här jobbet. Passade perfekt till vårt val av väggkulör och självklart också underbart mjuka och goa. Väggfärgen heter Dusky Le Havre och kommer från Sadolin/Nordsjö.

DW_mitt grona sovrum_detaljer

Jag gillar att samla detaljer färgkombinerat eftersom det skapar tydlighet och förstärker känslan. Dessutom blir ett stilleben mer personligt om man går på färg i stället för en viss stil. Flaskorna i sitt blickfång har en krispigt grön färg som faktiskt ersätter de gröna växterna i detta fönster. Känner att de tillför tillräckligt mycket goda energier tack vare att de är gröna.

DW_mitt grona sovrum_hylla

Foto | Daniella Witte

Vid sidan om sängen ville vi att den gröna färgen skulle fortsätta och inte brytas av med någon extern möbel. Därför byggde vi en infälld hylla i väggen med plats för många fina magasin. Den här lösningen kan jag rekommendera då den verkligen underlättar för ordning och reda, plus att jag såklart tycker att den är grymt snygg detalj.

Slutligen en grön växt, närmare bestämt en fiolfikus. Den gröna färgens signum. Planterad i en vacker brun urna från Marrakech och trivs superbra såhär inne i ett rum. Det är levande grön energi det, ett måste i alla rum.

Ha en fin fredag!

/D

DELA (81)
PINNA (5)

Kommentera

 

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar