Annons
Annons

Mina ekologiska äppel-muffins

I helgen plockade vi de första mognade äpplena i det tidiga äppelträdet. Vi tänkte göra äppelkaka men i brist på vissa råvaror för min specialare, så blev det äppel-muffins i stället. Väldigt gott till eftermiddagskaffet det också!

Annons

Äppelträd

Trädet brukar alltid mogna ifrån oss eftersom det är så tidigt, men i år var vi med.  Trädet bär frukt som är bäst för bak tycker jag.

Äppelträd_plockÄppelträd_klyftor

Förberedda klyftor vända i gott om kanel och ekologiskt socker. Stick ner dem i muffins-smeten efter det att den är utklickad i formarna, precis före gräddning.

Äppelträd_Muffin

Foto | Daniella Witte

Min dubbla sats ekologiska äppel-mufffins:

Blanda ihop 7 dl ekologiskt vetemjöl och 3 tsk bakpulver i en skål. Vispa poröst, 250 g halvsmält smör med 5 dl ekologiskt strösocker. Vänd sedan försiktigt ner 4 ekologiska ägg. Vi köper ägg varje månad från en gård nära oss, väldigt smidigt och gott.

Häll i 1 dl god mjölk och 3 tsk vaniljsocker. Mjölblandningen hälls sedan i smeten, och blandas runt ordentligt med en träslev. Smeten ska vara ganska trög när den är färdigblandad, inte rinnig.

Portionera upp den goda muffin-smeten i dekorativa formar. Stick sedan i de kanel-sockriga äppelklyftorna i smeten och sätt in dem i ugnen för gräddning i 175 grader, i drygt 20 minuter.

Lycka till!

/D

 

 

DELA (39)
PINNA (0)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar