Annons
Annons

Odlingslådor i cortenstål

Jag hade önskat ett mer organiserat och lättskött trädgårdsland inför årets säsong. Vi har ett ganska stort land som det iofs inte är något fel på men som behöver mer av vår tid än vad vi har just nu.

Annons

Resultatet blev odlingslådor på en plats som också ligger mer lättillgängligt från vårt ute-kök på terrassen. Vi skulle kunnat bygga dem med klassiska pallkragar, eller för all del köpa färdiga exemplar i butik men vi kände att vi ville gör något eget. Mycket roligare!

Cortenstål tycker jag är så fint i sin vackert rostiga nyans. Materialet hade vi redan använt som kantstöd längs de rabatter vi anlagt tidigare och i krukor på entrétrappan , så att fortsätta trenden i ett par odlinglådor kändes glasklart . Fredrik råkade dessutom älska att svetsa så vi beställde hem vad vi behövde i cortenstål och byggde två stora lådor med avdelare i mitten.

Foto | Daniella Witte

Väl klara och på plats i singeln grundade vi dem med först en fiberduk längst ner och upp på kanterna. På den fyllde vi sedan på med lecakulor följt av matjord och kogödsel som vi toppade med lite hönsgödsel. Jag hade inte varit så duktig så att jag hade försått inomhus så  fröna fick helt enkelt landa direkt i lådorna med hopp om att dem skulle gro fint ändå.

Veckorna har gått och nu börjar det visa sig lite resultat här och där. I går skördade jag min första sallad till kvällens middag och den där japanska kålen som ser ut som en storbladiga ruccola. Den var riktigt god faktiskt och lite mildare i smaken men med mer tuggmotstånd.

Vi är verkligen nöjda med våra lådor och nu ska vi fixa lite fint runtomkring. Nästa år blir det troligtvis ett växthus som en förlängning av vår odlingshörna.

/Daniella

DELA (33)
PINNA (0)

Kommentera

 

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar