Annons
Annons

På terrassen & min goda lunchpizza

Vår älskade uteplats!! Familjens favoritrum under sommaren.

När vi inte är ute på rull med vår husvagn tillbringar jag och familjen den mesta av vår lediga tid på terrassen. Här lagar vi mat, äter lunch och middag eller bara hänger bara för att det är så skönt.

Annons

Häromdagen dukade vi upp för att avnjuta min enkla och supergoda potatis-pizza. En perfekt lunchrätt som är lätt fixa till om det finns kall nypotatis från gårdagen i kylen. Självklart vill jag i dag dela med mig av receptet!!

På vårt massiva träbord dukar jag helst med min keramik från kollektionen Witte & Braf. Rustikt och ger en fin känsla till måltiden.

Foto | Daniella Witte

 

Min goda potatispizza

Det här behöver du:

1 dubbel sats pizzadeg 

Olivolja

Vitlök

Kalla nypotatisar från gårdagen

Fetaost

Salladslök

Svartpeppar 

Flingsalt

Gör så här:

Lägg ut bakplåtspapper på en stor plåt. Kavla ut degen i en rektangel och lägg den på plåten. Blanda sedan olivolja och riven vitlök i en skål. Bred ut blandningen på pizzadegen. Skiva den kalla och färdigkokta potatisen och fördela den jämt över degen. Smula över lite fetaost. Pensla på ytterligare vitlöksolja. Grädda i ugnen i ca 20 min.

Ta ut pizzan och smaksätt ovanpå med mald svartpeppar och flingsalt. Toppa med skivad salladslök. Klart!

Serveras bäst med en härlig sallad gjord på vitkål och blandsallad.

 

Lycka till!

/Daniella

DELA (39)
PINNA (0)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar