Annons
Annons

Planer för uteplatsen

I tidigaste laget kanske ni känner? Av erfarenhet vet jag att det är skönt att vara ute i god tid för lite planering inför det stundande livet på uteplatsen. Om inte annat kan det vara en sann inspiration under tiden man väntar och längtar.

Annons

Krukor och eventuella vinterförvarande växter måste ses över. Vad ska planteras och vilken plats ska dem få? Växter som fungerar fint på vår terrass är Olivträd, fikon, buxbom, lavendel, palm och olika kryddsorter.

Segel och andra textilier brukar jag tvätta upp så att dem känns nya och fräscha inför premiären ute.

Trämöbler behöver oljas in. Det kan redan nu ske inne i exempelvis garaget för att sedan lyftas ut så att dem står redo inför de härliga vårdagar som stundar snart.

Är våra dynor och parasoller hela och rena? Dem bästa tar alltid slut först när butikernas sommarsortiment släpps.

Foto | Daniella

Vi har en putsad vit mur kring vår terrass. Den måste oftast fräschas upp med lite ny färg men det är i tidigaste laget att göra nu. I stället kollar jag av var det ska målas och köper in färg så att den står redo när temperatur och anda faller in.

Att planera ett nytt utomhusprojekt är också perfekt att börja göra nu. Jag har själv idéer om att utveckla vårt ute-kök som vi påbörjade förra året. Dessutom vill jag göra en odlingsplats nära köket där vi smidigt ska kunna gå och plocka vår sallad och annat gott till måltiderna. Sen vill jag skapa en plats till en hängmatta. Ha drömt om en sådan tillräckligt länge nu!

Kram D

 

DELA (53)
PINNA (5)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar