Annons
Annons

Rummet som ger lugn

Senaste veckan har jag känt alldeles för många signaler på att det kan vara dags att varva ner så i dag tog jag halvt ledigt och tänker göra det i morgon också.

För att finna lugn grejar jag (in min egen lilla takt) alltid med sådana där ”tråkiga” saker som att städa och stryka. Dessa sysslor ger mig en supereffektiv återhämtning och utrymme för nya fräscha tankar. När jag var färdig med det belönade jag mig med en kopp kaffe ute i det vi kallar, vår vinterträdgård.

Annons

9 DW_Uterum10 DW_Uterum detalj

Det här rummet ger inget annat än bara ett skönt, avkopplande lugn. Det är så där lagom avskärmat från resten av huset och när man vistas här är det precis som att tiden står stilla för en liten stund. Man kommer liksom inte undan utan tappar med en gång alla uppskruvade måsten-tankar. Istället fokuserar hjärnan till 100 % på en frodig gammeldags trädgård där ett liv med buskar, träd, smådjur och fåglar är i full gång med sitt.

11 DW_Uterum detalj 2Foto | Daniella Witte

Här inne har vi i all enkelhet möblerat med bord och stolar för många. En och annan grön växt finns här också och så gott om mysig ljuskällor förstås. Från början var allt vitt här ute och det trivdes jag aldrig med. Det kändes så kallt tillsammans med allt glas. När vi sedan målade tak och fönster i mörkaste grå blev känslan en helt annan. Gränsen mellan ute och inne suddades ut och trädgården fick verkligen den inverkan som rummet förtjänade.

På kvällarna är här väldigt mörkt, men så himla mysigt. Vi har placerat utomhusbelysningar utanför som lyser upp trädgården som om det vore en tavla. Väldigt stämningsfullt!

/D

DELA (93)
PINNA (0)

5 kommentarer

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar