Annons
Annons

Sommarkort | Ronneby

Luften gick ur mig här på bloggen för en period. Jag har jobbat hårt innan semestern och blev faktiskt helt ”nockad” när jag väl varvade ner.  Behövde därför bara ta lite semester från bloggen.

Nu är jag på banan igen och njuter av semester och ledighet. Jag lovade er spontana ”Sommarkorts-hälsningar” och mitt första är ett superfint tips från när vi var i Blekinge och hälsade på hos Sofie med familj. Denna vackra del av Sverige levererade verkligen!

Annons

Efter ljuvliga dagar på Torkö avslutade vi i Ronneby för loppis i Brunnsparken. Sannerligen en populär aktivitet för både semesterfirare och invånarna på orten och det kan man förstå. I en vackert karaktärsfull miljö strosade man runt bland glas, keramik, textiler och andra pryttlar. Där fanns något för alla och jag fick minsann med mig hem en superfin skål i lera som hade stått i ett gammalt förråd sedan 40-talet. Loppisen pågår varje Söndag!

Hela gänget i fikasoffan. Räkmackor, chokladbollar och kanelsnäckor fyllde våra brickor.

Foto | Daniella Witte

Efter lyckade fynd på loppisen gick vi välkända Café Mandeltårtan som ligger precis intill. En fika eller lunch här är ett måste om ni är i krokarna. Så charmigt lustfyllt och här serverades den godaste maten och bakelserna. Det var mycket folk när vi var där men kön var ändå väl värt sin tid. Jag och Sofie hade tur för mitt i myllret sprang vi på Angelica som äger och driver verksamheten. Så himla kul att få prata med henne en stund. En eldsjäl som verkligen brinner för sitt verk.

Hela inredningen på  Café Mandeltårtan var nygjord och är designad av duktiga Malin Karstensson, grundaren och designern av varumärket Mimou.

Ett besök i hennes butik Minta avslutade vi vår lilla semestertripp med. En underbar butik som man gärna stannar länge i. Vad jag shoppade där får jag visa er i ett annat inlägg.

-Ja, Ronneby levererade med andra ord. För mig över all förväntan!

Kram D

 

 

 

DELA (63)
PINNA (0)

1 kommentar

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar