Annons
Annons

Styling | Några snabba tips

Hej, från dagens arbetsplats! Jag tänkte dela med mig av några snabba bilder och styling- tips som jag själv använder mig av i lägenheten jag ska färdigställa i dag. Bilderna är från en pågående process och visar därför inte färdigt resultat. Jag ska plåta lägenheten om några dagar så efter det lovar jag att visa er.

Annons

Jag inreder och stylar en visningslägenhet för Bonum / Riksbyggen den här veckan. Superkul jobb och speciellt när man får ha och göra med fina möbler av hög designkvalitet. Bonum har nämligen ett samarbete med Norrgavel i Malmö vilket självklart underlättar hela stylingjobbet för mig i positiv bemärkelse. Har alltid haft en öm förkärlek till just deras möbler eftersom dem enligt mig levererar några av de mest vackra hantverk vi har i det här landet.

Stylingtips för vitrinskåpet!  Det är ofta mycket som ska rymma i ett skåp och då är det kanske inte så lätt att få det att se snyggt ut. Mitt tips för vitrinskåpet är att först och främst välja det det finaste ni har (det som inte känns lika iögonfallande får hamna bakom stängd förvaring), i en färgskala som känns harmonisk för rummet. Kombinera gedigna material som glas, keramik, trä, metall och textilier för bästa resultat. Fördela grejerna i grupp och färg. Har man t.ex terrakottakrukor på en hylla balanserar man upp med detaljer i liknande färg på en annan hylla i diagonal riktning, ovan med lite mindre detaljer och större saker på dem understa hyllplanden. Sen fortätter man så tills man fyllt upp skåpet lagom mycket i fin balans. Glöm inte att försöka avvara lite luft på några utvalda ställen.

När man känner sig färdig kan man krydda skåp-stylingen med exempelvis textilier som sveper ner över tallriks-kanten, ett vacker sax i en burk och kanske en fin sten på högen med dukar. Detta för ett mer personligt och levande skåp att titta in i.

Stylingtips för soffan! Textilier är så otroligt tacksamt att jobba med. Hur en pläd eller kudde ligger i soffan kan vara helt avgörande för om blickfånget känns i ögonfallande eller inte.

Jag har valt kuddar i olika nyanser från naturen som ger en bra bas. Den främsta kudden sätter tonen och tar upp andra detaljer i rummet. Allt för att helheten i inredningen ska hålla ihop. Gällande plädar så är det mer lättarbetat med en tunnare variant för fall och följsamhet längs soffans form. Dessutom känns mitt val här mer passande för den stundande årstiden.

En golvlampa som går att vippa ger en snygg inramning men också en grafiskt rak linje till allt det mjuka, runda och fluffiga. Därför att valet av lampa super-viktig då den liksom sätter knorren till hela stylingen. Vi vet alla att snygga lampor ofta är dyra. Mitt tips är hellre att spara eller utesluta andra småköp för att få råd till den man verkligen vill ha. Vanligt är att man köper en halvdan kopia som ändå kommer ångra. Resonera därför med dig själv om vad som känns värdigt för din inredning innan du shoppar loss i all hast.

Stylingtips för bordet!  Ett härligt, levande inslag som ögonen lätt fastnar för är en lite busigare bukett blommor i vasen. Strunta i den bundna och tillrättalagda buketten och satsa i stället på några utvalda blommor och strån som påminner om en vildvuxen sommaräng. Med vasen Äng från Klong underlättar man till att uppnå just den känslan.

Nej, nu måste jag fortsätta jobba vidare så att jag kan bli klar inför visningen som är om en stund.

Fler bilder på lägenheten får ni se nästa vecka!

Kram D

DELA (87)
PINNA (0)

8 kommentarer

 

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar