Annons
Annons

Svenskodlade ”tantblommor” | Tolkade på mitt sätt

Blomsterfrämjandet värnar för svenska odlare och jag fick av dom det roliga uppdraget att lyfta fram två sorters blommande krukväxter som annars nog kan ses som typiska ”tantblommor”.

Resultatet blev mitt val av passande miljöer till olika rosa Streptocarpus och vita Cyklamen. Båda fungera inomhus men Cyklamen trivs ändå bäst ute (frostfritt), om den själv får välja.

Annons

Daniella Witte_Blomsterframjandet_Streptocarpus

Först ut, Streptocarpus eller Kornettblomma som den också kallas, som är en väldigt lättskött krukväxt som trivs bäst i österläge. Direkt solljus eller för mycket vatten gillar den inte. Den blommar flitigt och gör det redan så tidigt som från Februari månad.

Jag valde att placera den på ett generöst sätt, i en miljö där den mot naturliga och råa material fick sätta sin energigivande färg på bästa sätt. Min känsla var att den gav den en riktigt härlig känsla av hemtrevnad. Eller vad säger ni?

Tips: För att inte uppleva det plottrigt, är att hellre plantera flera plantor i en större kruka än att dutta ut flera små. Det blir lugnare och mer effektfullt då.

Daniella Witte_Blomsterframjandet_Cyklamen_detalj_extrabildDaniella Witte_Blomsterframjandet_Cyklamen

Foto  | Daniella witte

Cyklamen är en krukväxt som vi kan se mycket av i butikerna just nu. Finns i flera fina färger.  Den trivs som sagt väldigt bra ute och är lite rolig eftersom den går att experimentera med. Tips: Den funkar exempelvis utmärkt som en hållbar snittblomma och skulle kunna pryda det dukat bordet alldeles perfekt.

Jag skapade två varianter av Cyklamen-planteringar där de fick lysa upp i en skön dämpad trädgårdsmiljö. I den första valde jag att plantera flera cyklamen i en större kruka men behöll bara blommorna från en av dem. Resten lät jag vara ett frodigt bladverk runtomkring.

I den mindre krukan gjorde jag tvärtom. Fyra mindre cyklamen planterades där jag i stället tog bort alla blad för att endast låta blommorna vara kvar som på raka stammar . Båda varianterna tyckte jag själv fick ett mer modernt uttryck. Att krukornas form var kvadratiska förstärkte självklart den känslan ytterligare.

Så nu bloggvänner är det bara för er att också att våga er på ”tantblommorna” och ge dem den exponering de förtjänar 🙂

Kram Daniella

DELA (54)
PINNA (0)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar