Annons
Annons

The home of photographer Peter Krasilnikoff

På vår resa här i Kalifornien har vi tittat mycket på arkitekturen i dem olika delarna vi besöket. Eftersom jag och Fredrik gemensamt har intresset tycker vi det är super-inspirerande att vid dem olika platserna fånga med oss hem något ”nytt” som vi kanske framöver kan applicera i våra egna projekt.

Annons

Dock är det ingen tvekan om att vi i Skandinavien har en talang och känsla i världsklass gällande ämnet. Fann det här inspirerande och arkitektritade huset hos arkitektbyrån Studio David Thulstrup . Ägaren till huset är fotografen Peter Krasilnikoff som till en viss del också varit med i processen av att rita fram huset.

Skärmavbild 2017-02-23 kl. 04.03.00Peter_photgrapher_Kitchen_Cph_Daniella Witte_elle decoration

Inget är lämnat åt slumpen. Ljusflödena är i mina ögon perfekt placerade och köket får en helt annan dimension med fönster från ovan. Tegelväggen sätter karaktär och prägel mot dem i övrigt stilrena linjerna. Kopparjärnen på väggen bakom gillar jag skarpt som blickfång.

Skärmavbild 2017-02-23 kl. 04.17.52 (kopia)

Utanför dem generösa fönsterpartierna har det inte snålats med frodig grönska om man säger så. Älskart!!

Skärmavbild 2017-02-23 kl. 04.01.52Peter Photographer_cph_garden_steps_Daniella Witte_elledecoration

Sovrummet är designat i ett svalare och något lättare uttryck. Ljust trä möter ljusa väggar och vita lakan. Svallet i gardinerna sätter en lyxig känsla.

Skärmavbild 2017-02-23 kl. 04.03.37Peter Photographer_roftop_urbangarden_Daniella Witte_elledecoration

Foto: Peter Krasilnikoff  | Arkitektektur: Studio David Thulstrup

Gillar att man utnyttjat ytorna till fullo och i det byggt en takterrass för samkväm och urban odling. Trädetaljer som bord och golv kommer från Dinesen och textilier från Kvadrat. Så fint!

I detta hus känns det dock som att man inte har snålat i någon ände alls. Trots att jag ser hela projektet som väldigt snyggt och tidlöst hade jag ändå gärna sett ett och annat ”budgetinslag” (förutom i köket) av små i ögonfallande lösningar som faktiskt förgyllt lyxen i sin spartanska enkelhet.

En välbalanserad mix med känsla, är alltid den mest personliga och inspirerande.

Kram D

DELA (97)
PINNA (7)

2 kommentarer

 

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar