Annons
Annons

Vårblommor som ger energi till inredningen

Vi är inte där riktigt än men ni kan tro att våren ändå är närmare än vad vi kan ana. Jag tänker att vi alla skulle må bra av att påskynda den lite. Ett tips är att blåsa liv i inredningen med spirande vårblommor. Här kommer ett urval av mina favoriter.

Annons

vårblommor_parlhyacint_Daniella Witte

Pärlhyacinten känns som en riktig klassiker (förutom tulpanen då) att dekorera med så fort julen är utstädad. Vi ser den mest som krukväxt men tittar man i dem mer välsorterade blomsterbutikerna kan dem även gå att köpa som snittblomma. Den här praktfulla buketten var med i ett reportage jag gjorde i fjol och jag är säker på att den skulle sätta sprätt på vilken vintertrött inredning som helst.

Vårblomma_Kungslilja_.Daniella Witte

Kungsliljan är en vårblomma för sig tycker jag. Så ståtlig men samtidigt späd, oskuldsfull och vacker. Den utstrålar verkligen att det nya, fräscha och oförstörda är på väg att kläckas fram ur sitt vinteride. Jag planterade den i en stor glaskupa för att förstärka den känslan ännu mer.

Magnolia-i-karaff

Magnolian  får mig nästan till gåshud. Åh så fin den är i sin absoluta enkelhet. En rejäl kvist i vas räcker för att skapa skön harmoni i ett rum. Jag såg den i en populär blomsterbutik häromdagen så nog är den på gång men överlag kan den nog ännu vara svår att hitta. Den som väntar på något gott…..

Vårblommor_Ranunklar_Daniella Witte

Ranunkelns busiga gullighet får mig att tokgilla både knopp och blomma. Blanda gärna upp den med några kvistar körsbär för att stabilisera det mjuka uttrycket. En smaksak såklart!

Vårblommor_vintergäck_snödroppar_Daniella Witte

Vintergäck & Snödroppen, båda så barnsligt söta. Jag har aldrig varit super-förtjust i gula blommor men när vintergäcken kommer fram, firar vi in att det första (riktiga) vårtecknet visat sig där ute i rabatten genom att plocka och ta in en pyttebukett. Ni vet en sådan som man plockade som barn. I rabatten härhemma har faktiskt redan ett fåtal visat sig…..

Både snödroppar och vintergäck är fina och lagom som en liten bukett på exempelvis matbordet. Där man kan njuta av dem både till frukost och middag under hela blomningstiden.

Sovrumsinspiration_variga_ favoriter_Daniella Witte

Körsbär finns att hitta i butikerna men vill man ha ett sådant här exemplar får man gå ut och knycka en gren i närmsta trädgård som råkar har ett riktigt ståtligt träd. Snitta grenen och låt den stå i ständigt rent vatten i ca två veckor. Vips så börjar den blomma och jag lovar att ett lyckorus kommer sprida sig både mentalt och interiört.

Här hittar ni några fler sköna gröna. Lycka nu till med vår-boostandet!

Kram Daniella

DELA (428)
PINNA (0)

1 kommentar

 

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar