Annons
Annons

Världens godaste päron-efterrätt

Nu inför helgen måste jag bara dela med mig av den godaste efterrätten jag vet. Den är superenkel och kommer garanterat bli uppskattad av både stora och små!

Foto | Daniella Witte

| Varma päron med rustik sötma |

Annons

4 pers

3 st stora päron

3-4 msk råsocker

Kanel (efter tycke & smak)

1 stor näve Pekannötter

3 msk smör

Gör så här:

Tvätta och dela päronen längs med, i smäckra klyftor. Värm upp ett väl rengjort stekjärn och klicka där i smöret. När smöret fått en gyllenbrun färg lägger du i päronen, häller på socker och pudrar över så mycket kanel som faller dig i smaken. Vänd om päronen tillsammans med nötterna i blandningen så att de tillsammans täcks av en gyllenbrun ton.

Låt allt bryna tills päronen är lagom mjuka. Lite tuggmotstånd ska finnas kvar i frukten för godast slutresultat. Servera med ekologisk vaniljglass och dekorera slutligen med något i en uppfriskande färg!

Lycka till!

DELA (85)
PINNA (2)

Kommentera

 

Jag har näst intill nördig passion för inredning och vackra miljöer. Det är i naturen och möten i vardagen som ger mig den största inspirationen. En jordnära och hållbar interiördesign med mycket hemkänsla är grunden till mitt skapande och som jag mer än gärna delar med mig av. n nVälkomna till min blogg!!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar